Voor de nieuwe fokkers in Nederland.

Ringen kan je alleen bestellen als je lid bent van een plaatselijke of regionale vereniging. Meestal zijn dat kippen of konijnen verenigingen.

Je kan ook ringen bestellen via de KLN.
Ook niet KLN leden kunnen via dit programma ringen bestellen, zij betalen € 0,80 per ring i.p.v. € 0,28  en kunnen daarom overwegen gewoon lid of service lid van KLN te worden. Informatie over lidmaatschap  en service lidmaatschap van KLN kunt u vinden onder het tabblad "Lidmaatschap".
Je krijgt dan een nummer dat is tevens je fokkerskaart om op tentoonstellingen in te zenden.  Om ringen te bestellen moet je dan een account aanmaken. Financiële afrekening gaat dan via een incasso naar je bank.
De ringen worden naar je adres opgestuurd.

Voor meer info kan je kijken op de site van Kleindierliefhebbers.nl. 

Ook kan de secretaris van de plaatselijke vereniging ringen voor je bestellen. Je kan dan contant of op de bankrekening de vereniging betalen. De ringen moet je dan ophalen bij de secretaris. Opgeven welke maat en de hoeveelheid ringen. Geen ring betekent ook niet tentoonstellen met je dieren. Dat is dan een diskwalificatie. Wanneer moet je ringen bestellen, dat is afhankelijk van het ras en de ringmaat. Probeer een ring om de poot te schuiven, zodat hij blijft zitten. Ook niet te lang mee wachten, dan gaat de ring er niet meer om. Sommige fokkers ringen bij 6 weken of 9 weken en soms 2 maanden, dat afhankelijk van de groei bij je dieren. Gebruik altijd de ringmaat die staat voor geschreven op de KLN-site. Verschillende rassen in groot of kriel hebben verschillende maten. Daar zijn echter uitzonderingen op. Hanen en hennen hebben een andere maat.

Ringmaat Zijdehoen groot haan: 18 mm hen 16 mm

Ringmaat Zijdehoen kriel haan: 12 mm hen 11 mm 

Dat kan je eventueel zelf bepalen. Bij een volwassen dier, die wordt tentoon gesteld mag de ring nooit afschuifbaar zijn. Hij mag ook niet te strak gaan zitten, dan groeit de poot tegen de ring aan en knelt het af. Is niet diervriendelijk.  Afschuifbaar of te krap, is dan ook een diskwalificatie en doe je niet mee voor de prijzen.

Voor nieuwe fokkers in België.

Ringen kan je alleen bestellen als je lid bent van een plaatselijke of regionale vereniging. Dan kan je via de ringverdeler van de vereniging ringen voor je bestellen. Die kan dan contant of via de bankrekening van de vereniging betalen. De ringen moet je dan ophalen op de vergadering of laten opsturen naar je thuis. Voor de rest gelden dezelfde regels als in Nederland.